Rólunk

Kik vagyunk mi?

Egy lelkes, kreatív és megoldás-orientált csapat, akiknek szenvedélye a kecskeméti vállalkozói élet fellendítése és a környékbeli fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása. Ezért hoztuk létre az 5letből jövő! versenyt, ahová immár nemcsak Kecskemétről, hanem az ország minden szegletéből várjuk a fiatalokat. Emellett a határon túlról is rendszeresen érkeznek versenyzőink.

Célunk, hogy fiatalként már középiskolás korodban szert tehess a vállalkozásindításhoz kapcsolódó tudásra, és bepillantást nyerj a vállalkozói létbe. Az 5letből jövő! vetélkedő során ezt innovatív online tananyag, valamint szakmai zsűri segíti. Így középiskolás diákként olyan vállalkozói tudást szerezhetsz, ami Magyarországon egyedülálló.

Cégünk, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. gazdaságfejlesztésért felelős projektcégként működik, szakmai partnerünk a budapesti Moha Ház. (Tulajdonosaink: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Neumann János Egyetem és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.)
Olyan kreatív projekteket valósítunk meg, amelyek előmozdítják a fiatalok, vállalkozók, városi intézmények, civil szervezetek és a lakosság közötti gazdasági együttműködést.
Szoros kapcsolatban állunk a helyi gazdasági szereplőkkel, akikkel közösen dolgozunk a település gazdasági fejlesztésén. A tervezésen és a megvalósításon túl projektmenedzsment feladatokat is ellátunk, részt veszünk a helyi vállalkozói kultúra fejlesztésében és a lokális együttműködések serkentésében.
Célunk, hogy fiatalként már középiskolás korodban szert tehess a vállalkozásindításhoz kapcsolódó tudásra, és bepillantást nyerj a vállalkozói létbe. Az 5letből jövő! vetélkedő során ezt innovatív online tananyag, valamint szakmai zsűri segíti. Így középiskolás diákként olyan vállalkozói tudást szerezhetsz, ami Magyarországon egyedülálló.

További projektjeink:

25 alkalmat szerveztünk a középiskolás korú diákok pályaorientációját támogatva. A COVID időszak korlátozásai miatt az utolsó alkalmat online szerveztük és valósítottuk meg.)

6 tantárgyban 10 videót készítettünk gyakorló szakemberekkel (pl. matematika – szabadúszó informatikus; fizika – kisrepülőgép-gyártás). A videók segítségével a diákok bepillantást nyerhettek abba, miért érdemes az egyes tantárgyakat tanulni, milyen irányba lehet velük továbbtanulni, és milyen szakmákat lehet később végezni.)

Fiatalok aktív részvételével az önkéntes munkát népszerűsítő, helyi keresletre épülő applikációt fejlesztünk. A program a civil szervezetek – lakosság – gazdasági szereplők együttműködésére épül.

Online oktatási anyagokat építünk ki és fejlesztünk a tematika megtervezésétől a képernyőn való megjelenésig.

Az első három helyezettet pénzbeli nyereménnyel jutalmazzuk. Ezt beforgathatjátok vállalkozásotokba, de akár a jogosítványotokat is megszerezhetitek belőle.

Díjak, elismerések:

Csapat:

Hasznos kérdések és válaszok

Nem, minimum 3-an kell, hogy legyetek. Természetesen 4 fős csapat is indulhat.

Nem, nyugodtan szervezhettek vegyes csapatot.

Igen, változtathattok a csapat összetételén a verseny alatt.

Persze! A Regisztráció menüpontban válaszd az Egyéni regisztrációt, így a jelentkezést követően is kereshetsz csapattársakat. Amennyiben egyedül jönnél, mi választunk neked csapatot.

Természetesen nem! Az online fordulókat úgy állítottuk össze, hogy a nulláról kelljen felépítenetek a vállalkozásötleteteket. Így akár azok is új elképzelésekre bukkanhatnak, akik meglévő ötlettel érkeztek. 

Természetesen nem. Tudjuk, hogy ebben az időszakban a tanulás, a sikeres érettségi a legfontosabb. Ám ha úgy döntötök, szeretnétek valamilyen formában továbbfejleszteni ötleteteket, mi szívesen segítünk. Szakmai partnereink között szerepel olyan inkubátorház, akihez bátran fordulhattok.

Igen, azzal, hogy egy személy maximum kétszer indulhat különböző évadokban a versenyen.

A helyezésekért járó pénznyeremények nettó összegek, a virtuális bankkártyán maradt pénz viszont bruttó, ezért abból le kell vonni az adót.

A virtuális bankkártya egyfajta ösztönző rendszer. Kezdetben minden csapat kártyájára 1.000.000 Ft-ot töltünk. Pontlevonás jár azért, ha egy csapat nem tölti fel időben a feladatot, vagy hiányosan tölti fel azt. Ha szorgalmasak vagytok, akár a teljes összeget megőrizhetitek a verseny végéig. A részleteket a versenyszabályzatunkban olvashatod.

A versenyre regisztrálni a www.5letboljovo.hu oldalon tudsz a Regisztráció menüpont alatt.

A verseny 2023. január 10-én (kedd) indul. Két forduló lesz: az elsőben 6 feladatot kell majd ONLINE megoldanotok, ezeket mérföldköveknek nevezzük. Egymásra épülnek majd, és mindegyikhez fog tartozni egy határidő is. A második – döntő – fordulóba az az 5 csapat jut tovább, akik a legjobb eredményt érték el az első fordulóban.